Adverteren op radio

Adverteren op radio is zeer laagdrempelig én voordelig. Je bereikt snel en doeltreffend een miljoenenpubliek. Een grote kracht van radio is dat je de luisteraar overal kan bereiken: thuis, in de auto, onderweg of op het werk.

De radiozenders van de NPO worden dagelijks goed beluisterd. Elke zender heeft zijn eigen specifieke doelgroep. Je kunt zelf aangeven op welke zender je graag te horen wilt zijn. Neem contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Radiozendtijd wordt ingekocht op basis van GRP's. Binnen de mogelijkheden en wensen wordt het uitzendschema dagelijks geoptimaliseerd om het juiste bereik te behalen. Het uitzendschema ligt hierbij dus niet vast.

Op de GRP-prijzen zijn de maand- en marktindices van toepassing. 

Tarieven 

Cultuur Enzovoort verleent een korting van 30% op de gepubliceerde Ster-tarieven voor inkoop op basis van GRP's. Op de GRP-prijzen zijn de maand- en marktindices van toepassing. De mediakosten worden rechtstreeks aan de adverteerder doorberekend. Voor onze werkzaamheden rekenen wij opstart-, begeleiding en reserveringskosten (OBR) van € 750,- per radiocampagne, plus 5% over het budget boven de € 5.000,- (indien van toepassing). 

Ster & Cultuur beloont in 2021 iedereen die minstens 25% van het radiobudget in 2021 bij Ster & Cultuur inzet. Als je aan deze voorwaarde voldoet, dan verhogen wij je mediabudget met 8%. Mocht achteraf blijken dat dit bestedingsaandeel niet gerealiseerd is, dan zal er aan het eind van dit jaar een herberekening plaatsvinden en wordt de 8% alsnog in rekening gebracht.

Over Ster & Cultuur-campagnes wordt geen bureaucommissie verleend. Genoemde bedragen zijn exclusief BTW. 

Commercial en productie

Om te zorgen dat je boodschap goed overkomt, is een sterke commercial belangrijk. Wij hebben veel ervaring met het produceren van commercials met een krachtige boodschap en verzorgen ook graag de productie van jouw radiocommercial. Wij werken hiervoor al jaren samen met John Bake Post Productions.

Lever je zelf de commercial aan? Hier vind je de specificaties om de radiocommercial rechtstreeks aan te leveren bij Ster.


Productie

Als je de productie van je commercial aan ons uitbesteedt, gebeurt dat in samenspraak vanaf het eerste idee tot en met de laatste puntjes op de i. Voordat we de studio in gaan, bepalen we samen met jou het doel en de boodschap van de commercial en helpen met het formuleren van de voice-overtekst. Zodra jij tevreden bent met het resultaat, zorgen wij dat de commercial wordt aangeleverd bij Ster.

De kosten hiervoor bedragen € 575,- inclusief voice-over en exclusief muziek en exclusief BTW.

Onze voice-overs

We werken met verschillende professionele mannelijke en vrouwelijke voice-overs die je commercial kunnen inspreken. Let op: voor Beatrice geldt mogelijk een toeslag.

Beatrice
Joshua
Elisabeth
Ivo

Dit hebben we voor andere adverteerders gemaakt

Stedelijk Museum Schiedam
Muziekgebouw Eindhoven
Het Literatuurhuis
Singer Laren