Adverteren op televisie

Televisie blijft het medium bij uitstek om in korte tijd een groot publiek te bereiken. Met haar programmering garandeert de NPO een uitstekend bereik onder de hoger opgeleide Nederlanders. Ster & Cultuur richt zich binnen die groep op een in cultuur geïnteresseerd publiek, met de focus op de leeftijdsgroep vanaf 35 jaar in de hogere welstandsklasse.

Met Ster & Cultuur wordt jouw commercial uitgezonden in het Ster & Cultuurblok binnen de Ster reclameblokken. Het Ster & Cultuurblok kenmerkt zich door een herkenbare introductie en afsluiting, die een extra attentiewaarde creëren.

Bij Ster & Cultuur maken kwalitatieve programma’s zoals Nieuwsuur, Zembla en de NOS Journaals regelmatig onderdeel uit van het uitzendschema. Daarnaast wordt jouw commercial uitgezonden rondom goed bekeken programma’s zoals De Wereld Draait Door, Buitenhof, Andere Tijden, Jinek, Podium Witteman, documentaires en Arthousefilms; programma’s die goed aansluiten bij de culturele doelgroep.

Je kunt adverteren met een commercial van 5, 10 of 15 seconden.

Bij welke programma’s en op welke tijdstippen jouw commercial precies wordt uitgezonden, hangt uiteraard af van het beschikbare budget. In dat kader is het goed je te realiseren dat de zendtijd beperkt is. Vanzelfsprekend houden we zoveel mogelijk rekening met jouw wensen.

Neem contact met ons op voor een concreet voorstel.

Ster & Cultuurblok op televisie

Programmering

Om je een concreet beeld te geven van de blokken en programmering, vind je hieronder een voorbeeldschema van een campagne. In het schema is ook een prognose van het aantal GRP’s opgenomen. Hierop worden echter geen garanties afgegeven.

Dag Zender Tijdstip ca Programma voor Programma na Kijkdichtheid* 25-67
ma NPO1 23.54 Jinek NOS Journaal 3,9
ma NPO2 23.55 Vakant Podium Witteman 0,4
di NPO2 21.53 De 5 Smaken van Joël Nieuwsuur 1,5
di NPO2 23.55 2DOC Kunstuur HH 0,3
wo NPO2 20.17 Rail Away De Slimste Mens 2,4
wo NPO2 21.53 Zembla Nieuwsuur 1,7
do NPO2 09.10 NOS Journaal Tegenlicht 0,1
do NPO2 20.17 Rail Away De Slimste Mens 2,6
vr NPO1 07.35 NOS Journaal Goedemorgen Nederland 1,2
vr NPO2 20.20 Rail Away De Slimste Mens 2,3
vr NPO2 22.51 Het Pronkstuk van Nederland Speelfilm 1,2
za NPO2 20.19 Blauw Bloed Verborgen Verleden 1,7
za NPO2 21.50 Andere Tijden Nieuwsuur 1,9
za NPO2 22.30 Nieuwsuur Detective: innocent 1,8
zo NPO2 17.59 Kunstuur Podium Witteman 0,4
zo NPO2 20.58 Door het hart van China Tegenlicht 1,2

Film bij Ster & Cultuur

Cultuur Enzovoort draagt film een warm hart toe. Films zijn dan ook van harte welkom in het Ster & Cultuur blok. We wijden er zelfs een speciaal hoofdstuk aan binnen het blok: na de Ster & Cultuur leader en de commercials van culturele adverteerders, volgen de film-tussenleader en de filmcommercials, waarna het blok wordt afgesloten met de culturele bumper.

Films volgen daarmee de culturele doelgroep: een in cultuur geïnteresseerd publiek, met de focus op de leeftijdsgroep vanaf 35 jaar in de hogere welstandsklasse. Daarmee behouden we het culturele karakter van het blok als geheel.

Filmdistributeurs adverteren op dezelfde voorwaarden als andere (culturele) adverteerders.

Tarieven

Culturele adverteerders krijgen bij het boeken van een televisiecampagne via Cultuur Enzovoort 30% korting op de gepubliceerde tarieven van Ster voor de vaste kosten per spot. Voor onze werkzaamheden rekenen wij opstart-, begeleidings- en reserveringskosten (OBR) van € 650,- per televisiecampagne.

Als het televisiebudget hoger is dan € 10.000,- rekenen wij bovendien additionele OBR-kosten van 5% over het budget boven de € 10.000,-.
Over Ster & Cultuurcampagnes wordt geen bureaucommissie verleend.

Commercial en productie

Om te zorgen dat je boodschap goed overkomt, is jouw commercial van groot belang. Graag verzorgen we dan ook de productie van je televisiecommercial. Wij hebben veel ervaring met het produceren van commercials met een krachtige boodschap. Wij werken hiervoor al jaren nauw samen met een gerenommeerde productiestudio.

Lever je zelf een commercial aan? Hier vind je de specificaties om de televisiecommercial rechtstreeks aan te leveren bij Ster.

Productie

Wij begeleiden je graag vanaf het eerste idee tot en met de laatste puntjes op de i, om zo een effectieve televisiecommercial te produceren. We maken de commercial met het materiaal dat jij beschikbaar hebt. Vooraf bepalen we samen met jou het doel en de boodschap van de commercial, selecteren het beeldmateriaal en helpen met het formuleren van de voice-overtekst. Zodra jij tevreden bent met het resultaat zorgen wij dat de commercial wordt aangeleverd bij Ster.

De kosten hiervoor bedragen € 1.250,- inclusief voice-over en exclusief muziek.

Sponsoren 

Het is mogelijk om sponsoren en/of commerciële partners te vermelden in de commercial. Aangezien we het belangrijk vinden dat de culturele boodschap voorop staat, is er een aantal voorwaarden gesteld aan deze sponsorvermelding. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Onze voice-overs

We werken met verschillende professionele mannelijke en vrouwelijke voice-overs die je commercial kunnen inspreken. Voor Beatrice geldt mogelijk een toeslag.

Beatrice
Joshua
Elisabeth
Ivo

Dit hebben we voor andere adverteerders gemaakt

CODA Museum - Expedition Nature
SieboldHuis - De Gemaskerde Krijger
Culturele Hoofdstad 2018
Museum Jan Cunen - Power Vrouwen
Mojo - Charles Aznavour
Introdans beweegt je